BloomUp, een online platform voor psychologische zorg in België

BloomUp
BloomUp zoekt psychologen en psychotherapeuten.

We hebben er een turbulente periode op zitten. En wat voor één. Het was een periode waarin we ons met z’n allen aangepast hebben aan een onbekende, en tot nu toe unieke, situatie. Een aanpassing waar vaak creativiteit voor nodig was maar waar we, dankzij de huidige technologie, ook heel wat oplossingen en alternatieven vonden.

Het is één van deze technologische alternatieven dat we in dit artikel graag even toelichten: BloomUp.

BloomUp is een uniek en veilig online consultatie platform. Het verbindt mensen met behoefte aan geestelijke gezondheidszorg rechtstreeks met professionele hulpverleners. Dankzij de tool kunnen mensen met mentale zorgen in enkele klikken op een heel toegankelijke manier met klinische psychologen en psychotherapeuten een kwaliteitsvol videogesprek starten.

BloomUp streeft ernaar om een integrale digitale tool uit te bouwen die voldoet aan de noden van psychologische hulpverleners. Door veel mensen te bereiken en de juiste ondersteuning aan te bieden, verlagen we samen de drempel naar mentale ondersteuning.

Voor klinisch psychologen en psychotherapeuten is BloomUp een platform waar je van gebruik kan maken wanneer het jou het beste uitkomt. Geen verplichtingen over een minimum aantal uren én geen kosten als je het platform wilt gebruiken. BloomUp biedt je de optie om meer flexibel te werken en ervaring op te doen. Je kan perfect gebruik maken van het platform als aanvulling van je huidige agenda, fulltime of om voor het eerst zelfstandig aan de slag te gaan.

BloomUp

 

Hoe werkt het platform?

BloomUp maakt gebruik van een instant matching systeem. Dat wil zeggen dat je wanneer je inlogt een duidelijk overzicht krijgt van online gebruikers in de wachtkamer. Zij zijn klaar voor een kennismakingsgesprek. Als professional zie je van elke persoon een profiel met basisinformatie. Je leest dus hoe oud ze zijn, hoe ze zich voelen en de reden van hun bezoek. Dit profiel laat je toe om in te schatten in welke mate die persoon een match is met jouw expertise.

Zie je iemand die matcht aan jouw kunnen? Van zodra je op accepteren klikt start het eerste, gratis voor de gebruiker, kennismakingsgesprek. Het doel van dit kosteloos gesprek is om de drempel naar de gebruiker te verlagen. Dit eerste gesprek wordt niet gezien als een volledig intake-gesprek en bevat ook nog geen vorm van therapie. Als hulpverlener leg je uit wat je doet en hoe je kan helpen maar tegelijkertijd kan je polsen naar de hulpvraag van de gesprekspartner. Aangezien BloomUp een laagdrempelig platform is zal dit eerste gesprek voor veel gebruikers een introductie zijn tot mentale hulpverlening.

Voelen zowel jij als de gebruiker een klik tijdens het eerste kennismakingsgesprek? Dan kan je onmiddellijk een opvolggesprek inplannen via BloomUp. Deze verlopen initieel volgens jouw tarieven. Het platform houdt al je notities en afspraken netjes bij. Ben je helemaal tevreden van het platform? Dan kan je ook je gesprekken met huidige klanten via deze weg inplannen.

Word BloomUp Pioneer en ga van start waar en wanneer jij dat wilt

Wil je meewerken aan de toekomst van geestelijke gezondheidszorg die volledig afgestemd is aan de huidige noden en de drempel naar mentale gezondheidszorg verlaagt? Maar vooral ben je benieuwd naar wat het platform voor jou te bieden heeft?

Registreer je dan snel op onze website: www.bloomup.org

Ben je benieuwd naar hoe BloomUp werkt? Schrijf je vrijblijvend in voor een demo waarin we BloomUp voorstellen: link Demo

BloomUp

DJP

De Jonge Psycholoog is een onafhankelijke website gericht op informatie en actualiteit voor psychologisch geschoolden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLDutch