Redactie

De Jonge Psycholoog is een onafhankelijke website gericht aan klinisch psychologen en psychologisch geschoolden. We trachten professionals op de hoogte te houden van de actualiteit binnen de geestelijke gezondheidszorg en de psychologie als wetenschap. Daarnaast proberen we enige diepgang te bieden door wetenschappelijke onderzoeken en opiniestukken te publiceren over allerhande onderwerpen. Ten slotte willen we een stem zijn binnen de GGZ en trachten we enige invloed uit te oefenen binnen een wetenschap en zorglandschap in verandering.

We nodigen iedereen uit om zelf ook een bijdrage te leveren door middel van een artikel of opiniestuk (raadpleeg hiervoor zeker onze richtlijnen). Heb je een interessant artikel voor de website? Heb je interesse om lid te worden van onze redactie? Neem dan contact met ons op. Alle stukken worden op persoonlijke titel geschreven en weerspiegelen dus niet de mening van De Jonge Psycholoog.

Alle leden van de redactie zijn drager van de titel van klinisch psycholoog. De redactie van De Jonge Psycholoog bestaat momenteel uit:

Steven Joris
Steven Joris is klinisch psycholoog (erkenningsnummer 901118073), onderzoeker en hoofdredacteur van De Jonge Psycholoog. Steven is werkzaam binnen het Psychodiagnostisch Centrum (Thomas More Antwerpen) en is tevens werkzaam als psychodiagnosticus binnen Cura Multidisciplinair Centrum (Zoersel). Daarnaast zetelt Steven in de Sectie Psychodiagnostiek van de Belgische Federatie van Psychologen.

Elias Bosteels
Elias Bosteels is klinisch psycholoog (erkenningsnummer 911118365). Elias is werkzaam als psycholoog binnen het CLB GO! Antwerpen.

Tom Vanderschoot
Tom Vanderschoot is klinisch psycholoog (erkenningsnummer 911116266). Tom is werkzaam als psycholoog binnen Psychologenpraktijk Antwerpen (Antwerpen) en Cura Multidisciplinair Centrum (Brasschaat).

Dr. Jeroen Knaeps
Dr. Jeroen Knaeps is klinisch psycholoog en onderzoeker. Jeroen is werkzaam als docent aan de Thomas More hogeschool Antwerpen binnen de opleiding toegepaste psychologie.

Marlies Houben
Marlies Houben is een postdoctorale onderzoeker die werkzaam is aan de KU Leuven. Met haar onderzoek probeert ze beter te begrijpen hoe emoties veranderen doorheen de dag, hoe verschillende patronen van emotionele verandering gelinkt zijn aan psychologisch welzijn en psychopathologie, en welke onderliggende factoren kunnen verklaren waarom emoties wel of net niet veranderen doorheen de tijd. Veel van haar onderzoek focust op emotionele processen bij mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Judith Wauters
Judith Wauters is klinisch psycholoog (erkenningsnummer 942118703) en integratief therapeut i.o. Judith is momenteel werkzaam in groepspraktijk Unio te Zonhoven, maar ook in een eigen praktijk te Neeroeteren.

Single Case Archive
The Single Case Archive compiles clinical and empirical single case studies on psychotherapies. These case studies were screened by an international group of researchers for basic information on patient, therapist, therapy and research method. The objective of this online archive is to facilitate the study of case studies for research, clinical and teaching purposes.