Redactie

De Jonge Psycholoog is een onafhankelijke website gericht aan klinisch psychologen en psychologisch geschoolden. We trachten professionals op de hoogte te houden van de actualiteit binnen de geestelijke gezondheidszorg en de psychologie als wetenschap. Daarnaast proberen we enige diepgang te bieden door wetenschappelijke onderzoeken en opiniestukken te publiceren over allerhande onderwerpen. Ten slotte willen we een stem zijn binnen de GGZ en trachten we enige invloed uit te oefenen binnen een wetenschap en zorglandschap in verandering.

We nodigen iedereen uit om zelf ook een bijdrage te leveren door middel van een artikel of opiniestuk (raadpleeg hiervoor zeker onze richtlijnen). Heb je een interessant artikel voor de website? Heb je interesse om lid te worden van onze redactie? Neem dan contact met ons op. Alle stukken worden op persoonlijke titel geschreven en weerspiegelen dus niet de mening van De Jonge Psycholoog.

Alle leden van de redactie zijn drager van de titel van klinisch psycholoog. De redactie van De Jonge Psycholoog bestaat momenteel uit:

Steven Joris
Steven Joris is klinisch psycholoog (visumnummer 260924), onderzoeker en hoofdredacteur van De Jonge Psycholoog. Steven is werkzaam binnen het Psychodiagnostisch Centrum (Thomas More Antwerpen) en is tevens werkzaam als psychodiagnosticus binnen Cura Multidisciplinair Centrum (Zoersel). Daarnaast zetelt Steven in de Sectie Psychodiagnostiek van de Belgische Federatie van Psychologen en is voorzitter van de Divisie Psychodiagnostiek van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen. Ten slotte is hij corresponding member van de Board of Assessment (EFPA).

Elias Bosteels
Elias Bosteels is klinisch psycholoog (erkenningsnummer 911118365). Elias is werkzaam als psycholoog binnen het CLB GO! Antwerpen.

Tom Vanderschoot
Tom Vanderschoot is klinisch psycholoog (erkenningsnummer 911116266). Tom is werkzaam als psycholoog binnen Psychologenpraktijk Antwerpen (Antwerpen) en Cura Multidisciplinair Centrum (Brasschaat).

Dr. Jeroen Knaeps
Dr. Jeroen Knaeps is klinisch psycholoog (erkenningsnummer 851123553) en is werkzaam als docent aan de Thomas More hogeschool Antwerpen binnen de opleiding toegepaste psychologie.